klik atas

backlink

gambar laju

Thursday, February 10, 2011

Jom test drive blog anda laju ker tak

Assalamua'laikum. Berjumpa lagi dalam ruangan IT 4 blog, he he. Kali ni saya nak ajak kalian test blog masing-masing. Tak tau pulak yang kita boleh tau kelajuan loading page blog kita. So saya nak kongsi la dengan rakan-rakan blogger untuk buat speed test cikit. huhu. Kalau blog kalian lebih dari 100kb maknanya ditahap yang agak lambat cikit la. Yang terbaik adalah bawah 100 kb. Cubalah!! Senang je caranye, just letakkan link, lepas tu check.

Jom ramai-ramai pakat klik kat sini:



Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. anime4nz.blogspot.com)




Haa.. Amacam? Ada baik tak korang punya blog? huhu.. Saya dah test dah tadi, ni lah hasilnya.. 126.24kb..hohoho.. Masih dalam kategori lambat nih.... Pe pun ku berharap ku dapat merendahkan kb ku agar pembaca anime4nz ku puas hati..... Suka ... suka...

Kira bebanan blog anda ya. Blog di nilai dari segi Size, Load Time dan Avarege Speed per KB. Apa yang perlu anda fokuskan adalah pada saiz kerana nilai terbaik untuk sesebuah blog adalah di bawah paras 100kb. Bagi Load Time dan Avarege per speed per KB pula, ianya bergantung pada kelajuan internet anda.
Jika blog anda bersaiz lebih dari 100kb, cuba kurangkan beban pada blog anda.

p/s: Mane-mane blog yang agak berat nak loading tu kurang-kurangkan la apa-apa yang patut.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama