klik atas

backlink

gambar laju

Sunday, March 6, 2011

Apple iPad 2 Terbaru

Apple iPad 2 baru saja dilancarkan oleh Steve Job, orang kuat syarikat gergasi Apple. Seperti yang diketahui, iPad 2 telah ditokok tambah dengan elemen-elemen yang baru terhadap gajet paling popular sekarang iaitu Apple iPad 2. Kegilaan gajet terbaru ini mesti tercari-cari apa yang telah digodam iPad 2 ini menjadikannya lebih banyak kelebihan dari segi perfomance, processor dan fungsi menarik yang terkandung disebalik iPad 2 ini.

Spesifikasi iPad 2 terbaru adalah

1. iPad 2 : lebih ringan dan nipis
Kelebihan iPad 2 kali ini lebih gah dengan keterampilan yang nipis dari iPad

2. iPad 2 : Dual - Core A5 chip

Menggunakan processor paling laju dimana memudahkan melayari internet, bermain permainan, menonton video dan kesemuanya, korang akan rasa kelainannya.
Ketahanan bateri selama 10 jam dan lebih lama dalam stand-by mode.

Ciri-ciri Dual Core A5 Chip :
  • Dual core processor
  • Up to 2X faster CPU
  • Up to 9X  faster graphic
  • Same low power as A4
  • First dual core tablet to ship in volume
3. iPad 2 : Mempunyai 2 kamera depan dan belakang

Korang mesti terpegun kerana iPad 2 ini juga dilengkapi dengan kamera VGA di bahagian depan dan 720p resolution dibahagian belakang. Jadi FaceTime menanti anda untuk video calling dengan rakan tersayang.
Menurut Pengerusi Mobile Entertainment Forum, (MEF), Andrew Bud, iPad 2 memperlihatkan bagaimana kecekapan hubungan telefon disambungkan dengan sesebuah alatan teknologi seperti ‘tablet’ dan menjadi medium utama untuk akses kepada sebarang informasi dan hiburan.

4. iPad 2 dilengkapi 'Smart Cover'

Ciri-ciri Smart Cover iPad 2 berikut :
  • Magnets grasp and auto align it
  • Adds minimal weight and thickness
  • Micro fiber lining cleans screen
  • Wake on open – sleep on close
  • Easy to remove or change
  • Polyurethane or leather
5. iPad 2 : LED backlit display
iPad 2 dikelengkapi skrin 9.7 inci dimana mempunyai ciri-ciri luar biasa

6. iPad 2 : Multi Touch - Sentuhan jari memungkinkan segala
Teknologi yang diterapkan ke dalam iPad 2 ini adalah yang terbaik kerana korang perlu menggunakan jari untuk segalanya seperti melayari internet, chatting, membaca buku, sekali pun menulis blog.

7. iPad 2 : Sistem operasi iOS 4. Sistem operasi mobile paling terbaik

iOS 4 adalah sistem operasi untuk iPad. Ianya dibina dengan cukup inovatif, powerful dan yang pasti ianya stabil, keselamatan sekuriti dijamin dan bertindak balas. Sememangnya cukup hebat untuk digunakan dalam kegunaan seharian.

8. iPad 2 : Wifi dan 3G dipertingkatkan

Terpegun sekali saya, dimana iPad 2 dibahagikan kepada dua dimana Wifi dan 3G. Ianya dibina menggunakan teknologi wireless 802.11n. Jadi kekal berhubung sentiasa. Harga iPad 2 seperti diatas.(nampak cam tak naik mana ngan versi asal pun)

Lupa nak bagitau, Apple IPad 2 ni hanya ada warna hitam dan putih saja ya..... Mana pilihan anda??

Jadi kesimpulannya, gajet iPad 2 ini makin digilai oleh semua peminat gajet tak kira sama ada tua mahupun muda. Kecanggihan teknologi sekarang sedikit sebanyak membuka minda kita agar lebih jauh fikir kehadapan. Itu adalah di antara ciri-ciri atau spesikasi yang telah di up to date oleh pihak Apple dan anime4nz tidak mahu ketinggalan seiring dengan kemajuan IT sekarang.

Bila iPad 2 akan sampai di Malaysia?

iPad 2 akan mula shipping pada 11 Mac dan 25 Mac ke negara-negara yang terpilih. Macam biasa, Malaysia tak tersenarai dalam negara terawal mendapat iPad 2. Singapura pun tak. Jadi.. tak pasti. Mungkin Julai-Ogos? Tapi saya rasa untuk iPad 2 mungkin lebih awal berbanding masa kita dapat iPad versi pertama dulu. Jom shoping!!!

2 comments:

  1. Macam mana ea?Aku da xleh sabar nak memiliki ipad2 nie..da memang mengidam bebenor nak beli ipad2 nie...hehehe..

    ReplyDelete
  2. gomo... gomo....
    seawal bulan 7 @ 10... baru dapat berita,....

    Gajet lain pula semakin bertambah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama