klik atas

backlink

gambar laju

Thursday, April 11, 2013

kahwin tanpa hutang

Anda nak kahwin hujung tahun ni ?.
Hantaran kahwin, RM10,000.
Dalam simpanan, ada RM1,000. (RM10,000-RM1000 = RM9,000 lagi)
Daripada sekarang, ada lebih kurang 8 bulan lagi.
Katakan anda kerja, gaji RM2,000.
Tolak sana sini, tinggal RM200.
Kalau 8 bulan, adalah RM1,600. (RM9,000 - RM1,600 = RM7,400 lagi)


1. Kalau nak cara gerila, jual semua benda yang anda ada :-
2. downgrade kenderaan anda. Mungkin daripada kereta kepada motor, atau daripada motor kepada public je
3. kalau tak perlu laptop, pakai desktop je kat rumah
4. downgrade henfon anda, daripada smartphone, kepada cucu cicit Nokia 3310
5. jual semua barang yang anda tak perlu di mudah.my atau lelong.com.my atau kat kedai barang second hand

6. Satu lagi, buat bisnes yang boleh bagi anda, income at least RM500 sebulan.
Kalau kena jual beger jual lah beger.
Kalau kena jual nasi lemak, jual lah nasi lemak.
Kalau kena jual air, jual lah.

Kalau perlu jual PAD AVAIL, jual lah.
Pedulikan apa orang kata, bukan diorang yang nak kawin, anda yang nak kawin.

Sebenarnya banyak lagi cara untuk tambah pendapatan, mungkin tak nampak jalan sebab terlalu tertekan.

Nasihat anime4nz, pergi solat Maghrib kat Masjid atau Surau, then tunggu Isyak.
Masa tunggu Isyak tu, sukahati lah nak duduk saje ke, nak baca quran ke, nak dengar ceramah ke, asalkan duduk kat sana tu.

Kasi kepala otak kurang serabut sikit.

Owh ye, sekarang ni musim demam politik.
Kalau boleh, takyah lah terlibat baca post atau beri komen kepada post-post yang berbaur "kutuk mengutuk", tidak kira mana bendera sekali pun.

Wallahua'lam

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama