klik atas

backlink

gambar laju

Sunday, September 20, 2015

Blogspot.com berubah jadi Blogspot.my

Setelah google berubah wajah, korang perasan tak anime4nz.blogspot.com berubah menjadi anime4nz.blogspot.my pulak.


Perubahan ini untuk lebih spesifik lagi untuk platform blogspot kepada sesebuah negara. So, sesapa yang menggunakan platform blogspot.com, semua akan berubah kepada blogspot.my secara rasmi. Begitu juga dengan negara2 luar lain. contoh terdekat Singapura akan bertukar ke blogspot.sg

Kod internet .my khusus untuk negara MALAYSIA

Menurut para blogger kenalan, perubahan ini dibuat sebagai satu kaedah kerajaan Malaysia menyekat penerbitan perkara2 yang terlarang seperti lucah, fitnah, hasutan dan sebagainya melalui laman sosial. Ini mungkin benar, memandangkan MYNIC merupakan agensi yang mengawal kod domain internet .my.

Yang menggunakan domain sendiri tak payah la nak risau. Berbayar... mestilah kena jaga.... Memang anda tidak kena apa-apa effect dari penukaran url ini. Yang jadi masalah dan ralat, blog yang free macam anime4nz ni la.... Dulu lagi saing bagitau pastikan beli domain... kalu tak nak domain kau berubah... degil.... haha...

Makanya dengan perubahan ini, kita dapat tahu dari mana sesebuah blog itu berdasarkan dot yang belakang tu kan. Perubahan yang bagus juga ni..... Seawalnya mungkin ada masalah..... tapi rasanya dah lama pertukaran dot.com ke dot.my ni... so pihak google, blogspot, nuffnang, alexa and so on mesti dah alert masalah ni.....dah solve dah pun ekkk....

Takut ke SEO, trafic blog dan iklan anda terKESAN dengan perubahan ini..... Boleh ja anda google nak tukar ke dot.com semula...... Tapi anime4nz rasa tak perlu kut lagi, nampak macam kita sayang negara sikit... (kalu beli dot.my ni MAHAL tau....) rugi... rugi.... ru.... gi........ ahakssss

Klik ja anime4nz.blogspot.com tu..... dengan automatik anda akan dibawa ke anime4nz.blogspot.my

So ... link kita masih okay... masalah solve..... done.... TK

Anda ada masalah ngan blog anda? adsense anda? Iklan anda? Jom kongsikan, BOLEH?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama