klik atas

backlink

gambar laju

Wednesday, May 4, 2016

Kuliah Maghrib : Hukum gi Funfair

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.
Shortnote kuliah maghrib Ustaz Azhar Idrus di Masjid Titian Baru Kedai Buloh Trg.

Selasa | 3.5.2016

Kitab 40 Hadis Peristiwa Akhir Zaman
m/s 77

Hadis ke 34

1. Peristiwa akhir zaman bukan nk kiamat cume ianya peristiwa yg berlaku pada hujung dunia. Kadang2 kita salah faham peristiwa akhir zaman dgn alamat kiamat lain lain tu. Jangan tertukar pulok. Tp keduanya ada kaitan. Tanda pertamanya bumi nak kiamat ialah lahirnya Nabi yg terakhir yakni Nabi Muhammad saw.

2. Hadis drpd Huzaifah Al Yaman yg tinggal di Yaman, Hufaizah ni sahabat nabi, Huzaifah kata Nabi kata " Islam ni akan 'dawah' akan luntur akan 'season' atau akan tua, dawah ni mu reti dok bahasa tranung?Dekpung sibuk nk ckp KL wak naik la budaya tranung,g KL xdok mslh tp biar r cakak tranung selagi mana org yg berurusan dgn kita tu paham kite cakak. Ke guana?

3. Maka islam pun akan dawah krn lama kelamaan islam itu sudah tidak diketahui olih penganut penganutnya, suatu masa nanti akan ada org dok reti bab smyg hinggakan ade dok smyg, raja pun ada dok reti smyg, org blajo tggi pun dok reti smyg, erti smyg pun dok tahu, mu tahu dok? mu hok paka serbang tahu dok erti smyg? dok tahu? tu paka serbang doh or, mari dgr sokmo duk depang skali dokleh jawab doh, hok duk blkg sohbeng kata ah hok depang kali dokleh jawak doh. Kalu dok mari dgr lagi ah dokleh jawab, sbb tu wajib mari dengor krn fardhu ain kalu tinggal berdosa. Banyoknye alasan xmbuh mri sejid bile mati baru sibuk nk mari myg mayat sejid.

Tuesday, May 3, 2016

jenis kualiti movie / cerita / animasi

Jenis Kualiti Movie

Zaman sekarang ni, kebanyakannya ramai yang dah jadi kaki download, tak kira la download apa pun tapi yang famous adalah download movie.

Bagi beginner mungkin tak tahu lagi nak pilih kualiti movie yang macam mana. Kalau waktu zaman muda-muda dulu, kita main download jek, lantak la bagus ke tidak dia punya kualiti. Janji dapat tengok.

Sekarang ni anime4nz nak kongsi bersama korang tentang jenis dan maksud benda alah tu semua bermula dari bawah atau yang tak best punya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama