klik atas

backlink

gambar laju

Sunday, January 25, 2015

Pokok Epal Menangis

Dengar kata Pohon epal  berasal dari luar negara..... bukan dari Malaysia... so boleh hidup ke kalu tanam kat Malaysia ni ya...

Arwah Abahku selalu memberitahuku mengenai pohon epal di depan rumah... dari ianya kecil sehinggalah ianya membesar di luar jangkaan... Tapi belum lagi menghasilkan buahnya.... Bila la boleh rasa epal pohon sendri.....



Percaya tak pokok epal berbuah apabila pokoknya dah tua... ada akar keluar dari dahannya.... hingga mencecah tanah...


Pokok Epal menangis di depan rumahku.....

Friday, January 23, 2015

iShaver - pencukur mudah alih

Memperkenalkan sebuah alat pencukur mudah alih yang menyerupai telefon pintar iPhone.





IMAGE SHAVER - USB CHARGER


Sepanjang penggunaan, anime4nz memang berpuas hati menggunakan gadget ini. Ianya berpuluh kali lebih mudah digunakan berbanding pisau cukur biasa dan langsung tak menyakitkan kulit walaupun ketika bercukur dalam keadaan kulit yang kering (tanpa penggunaan krim).

Bateri boleh tahan sampai 2 minggu walaupun di user manual dapat bertahan 30 minit selepas 8 jam charge.

Nak cukur kat mana-mana pun boleh sebab sisa cukuran akan tersimpan di dalam pencukur tersebut.

Tak bersepah. Kalau orang perempuan boleh make up masa tunggu traffic light, dengan pencukur i-Shaver tak mustahil dah untuk lelaki cukur misai / clear janggut masa tunggu traffic light.



Hati-hati dengan AES ya.... jom tonton youtube pasal benda alah nie...




http://youtu.be/YvsH5DXzhNo

Mempunyai ciri-ciri yang begitu unik :

- Boleh simpan dalam poket untuk dibawa kemana-mana.
- Bateri dicas semula melalui kabel USB.
- Reka bentuknya yang anggun bergaya.
- Foil bersih ultra-nipis dengan mata pisaunya yang terapung.
- Bulu-bulu yang dibersihkan tidak berterabur kerana ianya terus masuk dalam ruangan pencukur dan ianya senang dibersihkan.
- Suis hidup / mati mudah.
- Berus disediakan
- Buku Panduan tersedia
- Saiz iShaver 10cm x 5cm x 1.5cm

iShaver – Portable USB Rechargeable berharga RM150. RM100


Order sekarang SMS/WhatsApp iShaver ke 019-982 3405.

Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia tidak termasuk Sabah/Sarawak.

Sunday, January 18, 2015

Pasca Banjir

Minggu Pasca Banjir Sudah Bermula

Tahun Lepas (2014), Kita telah dikejutkan dengan musibah yang Maha Besar Dugaan bagi yang mampu menahan kesabaran dan ujian dari Allah S.W.T....

Banjir Besar seperti BAH 1971.... menenggelamkan seluruh kampung... sehinggakan rumah 2 tingkat tidak berkecuali... bahkan sekolah 3 tingkat pun.

Yang paling teruk terkena musibah adalah negeri Kelantan..... Anime4nz berkesempatan mengikuti misi sukarelawan bantuan banjir dengan kerjasama #Chukai Adventure Team(CAT), #Konsortium Perumahan Rakyat Terengganu Sdn. Bhd.(KOPERAT), #Intan Unggul Travel dan #Pemuda Dun Wakaf Mempelam.

Saturday, January 10, 2015

cara manfaat cuti Tahun 2015

Kita sekarang berada di Tahun 2015....

Dah lihat Kalendar Tahun 2015... Jom anime4nz paparkan....


Dah tahu baca dan teliti Jadual di atas kan... hehe.... Perlukah perincian cuti yang bertanda?


Sunday, January 4, 2015

Kenali Nabi Muhammad = Sayangi Rasulullah SAW

Assalamualaikum dan Salam Maulidul Rasul.......

Marilah Kita bersama-sama BERSELAWAT kepada Nabi junjungan kita....

Selawat ke atas Rasulullah (S.A.W.) merupakan suatu amalan yang disyariatkan oleh Islam. Firman Allah (s.w.t) yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat-Nya bershalawat untuk Nabi. Hai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah salam penghormatan kepadanya”. [Surah Al-Ahzab: 56]

Manakala di dalam hadith-hadith Rasulullah (S.A.W.), terdapat banyak arahan dan kelebihan-kelebihan yang dinyatakan berkenaan dengan selawat ke atas baginda (S.A.W.), antaranya :-

1. Sabda Rasulullah (S.A.W.) yang bermaksud: “Barangsesiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali selawat nescaya Allah (s.w.t) akan berselawat ke atasnya sepuluh kali”. [Hadith riwayat Imam Muslim daripada Abdullah bin Amru bin Al-‘Ass r.a]

2. Sabda Rasulullah (S.A.W.) yang bermaksud: “Sesungguhnya manusia yang paling utama denganku pada hari kiamat ialah yang paling banyak berselawat ke atasku”. [Hadith riwayat Imam Tirmizi daripada Abdullah bin Mas’ud r.a]

3. Sabda Rasulullah (S.A.W.) juga yang bermaksud: “Barangsesiapa yang berselawat ke atasku sekali nescaya Allah akan berselawat ke atasnya sepuluh kali”. [Hadith riwayat Imam Muslim daripada Abu Hurairah r.a]

Sebagai orang Islam kita tahu Nabi Muhammad adalah nabi dan rasul yang terakhir. Banyak kisah duka Rasulullah lalui semasa berdakwah untuk Allah. Kalau bandingkan dugaan yang Rasulullah lalui dengan kita tersangat lah bezanya. Kita sebagai manusia biasa selalu tidak tahan atau tidak sabar pada dugaan yang kita lalui tapi Rasulullah hadapi dengan penuh kesabaran, walaupun di fitnah, baling tahi dan sebagainya. Kalau kita di fitnah atau orang berkata buruk hal kita, cepat sangat melenting dan menuduh macam2 pula pada orang yg memfitnah atau berkata buruk pada kita. Tak berhenti2 pula kita memfitnah semula pada mereka, tetapi Rasulullah sangat sabar dan boleh buat baik pada orang yang buat jahat pada Baginda. Begitu lah mulia hati Rasulullah. Memang Rasulullah manusia yang terpilih. Kita patut jadikan Rasulullah sebagai idola kita untuk menjalani hidup kita yang penuh pancaroba ini.

Untuk mencintai Rasulullah kita mesti mengenali nya. Di bawah ini anime4nz kongsikan biodata dan kronologi Rasulullah secara ringkas yang anime4nz perolehi dari carian. Harap kita mengenali nya dan disarankan kita cari buku kisah Rasulullah sebelum Baginda lahir hingga Baginda wafat. Memang sedih dan kagum dengan kehebatan Baginda.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama