klik atas

backlink

gambar laju

Tuesday, December 30, 2014

nasihat kepada mangsa banjir

Nasihat penting untk kita..... terutama mangsa banjir!!

Ini juga adalah dari pengalamn seorang mangsa banjir besar di Jitra Kedah pada tahun 2005.

Bila banjir surut , anda masuk rumah dan anda dapati TV , peti ais , mesin basuh , table fan , peralatan letrik dapor dan lain2 perkakas letrik termasuk PC atau laptop berselerak lintang pukang macam sampah ..... jangan ingat itu semua dah jadi sampah yang perlu dikutip buang.

Ingat lah komponen barangan letrik itu bukanlah diperbuat daripada garam atau gula yang melarut bila kena air .... ia sebenarnya diperbuat dari plastik dan logam yang tidak terjejas sikit pun bila kena air jika tiada arus letrik mengalir pada saat ia tenggelam dlm air. So berkemungkinan besar tak ada apa yang rosak pada peralatan2 itu. Cuma ia nampak kotor kerana diselaputi lumpor.

Apa harus anda buat ......

Tuesday, December 23, 2014

TOMBIRUO : Penunggu Rimba Ramlee Awang Murshid di FILEM kan

"Inilah novel pertama Ramlee Awang Murshid yang diterbitkan oleh Group Buku Karangkraf"

"Sebenarnya sejak dahulu lagi Ramlee Awang Murshid mahu karya ini difilemkan dan tidak sangka ianya tercapai"

Yakin dengan potensi Tombiruo : Penunggu Rimba, pengarah veteran, Nasir Jani nekad untuk menghasilkan filem visual yang terbaik buat penontonnya kelak.

Filem ini akan menjalani penggambaran di Sabah dan bakal ditayangkan di layar perak pada pertengahan tahun hadapan.

Saturday, December 20, 2014

Panduan Beli Tanah

Peringatan buat sesiapa yang ingin beli tanah, pastikan tanah tersebut FREE from all encumbrances (Bebas Dari Sebarang Bebanan) sebelum anda buat keputusan untuk beli.

Jangan hanya bersetuju untuk beli disebabkan tertarik dengan lokasi dan keadaan tanah semata2. Lokasi dan keadaan tanah tidak akan membawa apa2 erti kepada anda seandainya tanah yang anda beli tersebut tidak bebas dari bebanan.

Sesuatu tanah itu dianggap "not free from all encumbrance" sekiranya :-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama