klik atas

backlink

gambar laju

Monday, November 28, 2011

Pengalaman melalui LPT2 Lebuhraya Pantai Timur Kuala Terengganu

Baru-baru nie saya berpeluang melalui LPT2 yang baru dibuka masa time raya arie tu.... Nok gok rasa best ker tak best naik LPT baru nih.... Lagipun bukan saja-saja nak naik... Kebetulan time tu saya kena menghadiri satu majlis perkahwinan di Batu Pahat, Johor.

Jauh gak tu dan saya tak perlu melalui tol.... (setakat nie la) [rumah k. trg - k.berang - lpt2 - bukit besi - jabor - uia kuantan - gambang - muazam - segamat - batu pahat].

LPT2 memang tak boleh naik melalui Bukit Payung lagi... eh salah boleh naik... tapi bukan ke arah kuala berang / kuantan tapi direct ke belah setiu nun.... kg sungai tong. jadi sesape yang naik kut sinun jangan la nak memandai pulak... ada yang jatuh gaung... jalan terputus karang.

Di mana jalan masuk LPT2 ni? tengok dalam my GPS macam ada tapi bila tag... GPS jadi gila... maknanya jalan masih tidak bersambung.... Jalan punya jalan .. yap senang jer nak cari pintu masuk lebuhraya LPT2 ni... Pergi menghala ke arah Ajil / Kuala berang.  Jalan lama nak ke Jabor mesti korang kenal kan? betul la.. kat simpang ajil yang ada masjid kat depan simpang tu..... LPT2 depan sikit jer... maknanya tak perlu belok kiri tapi terus menghala ke Kuala Berang, dalam 500 meter anda akan jumpa traffik light.. Hijau jer terus masuk kanan... Dah masuk Lebuhraya.... Sediakanlah duit tol tue ya.... berapa sen? Sebab korang baca blog saya nie... Kerajaan Negeri Terengganu bermurah hati bagi FREE kat korang seme... sampai tol siap dan bersedia tuntut duit ngan korang... har har.....

Pergh sedapnya masuk LPT2... tiada gangguan kesesakkan... kereta tak banyak..... opsss.... ada petugas hambat lembu di seberang sana... Ada jugak lembu terlepas kandang ya.... banyak pula tu... kalu naik atas jalan boleh bahayakan pengguna lebuhraya nie.... mesti ada tangan tangan gatal gie kerat pagar... lembu pun senang-senang hati masuk dalam... Lembu pun pandai cari jalan pintas.... lembu suka sangat tidur atas jalan... panas dan selesa katanya... kita hok lalu nie kena hati-hati bila jumpa ngan puak puok dier nih..... ingat tu!! HATI-HATI....

Bila kuar jer dari LPT2.. susur kiri..... terus jumpa simpang tiga traffik light, belok kanan terus ke simpang bukit besi (tempat rehat lori), belok kiri dan terus ke bandar al muktafi billah shah - jabor... Tengok dari perkiraan GPS, pergh! 20km jimat..... betul tak masa nie? Korang cuba try test la pulak. Tapi al-maklumla perjalanan ku masih jauh..... berhenti banyak, kerap pulak tu..... sampai lambat la jugak.... penumpang ramai.. ragamnya macam macam..... Mata tak yah nak kata la.... Apa pun... enjoy your drive..... n

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama