klik atas

backlink

gambar laju

Tuesday, March 8, 2011

Imtiaz jayakan Program Tadarus al-Quran

KUALA TERENGGANU 7 Mac - Sempena musim cuti sekolah pertengahan bulan ini, Radio Malaysia Terengganu (TFM) akan menganjurkan program Tadarus al-Quran yang bermula 13 Mac depan. 

Pengarah Penyiaran negeri, Dr. Nawiyah Che Lah berkata, seramai 30 pelajar dari Sekolah Menengah Imtiaz akan memperdengarkan bacaan mereka di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam (TTI).

"Pelajar yang memperdengarkan bacaan mereka selama lima hari itu bermula pada pukul 9 pagi hingga 6 petang dan rakaman tadarus 30 juzuk itu disiarkan sepanjang Ramadan tahun ini.

"Majlis khatam pula diadakan pada hari terakhir program berkenaan, " katanya ketika berucap pada majlis perasmian Tadarus al-Quran Bersama TFM di TTI, dekat sini hari ini.

Perasmian program dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT), Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM), Yayasan Terengganu dan TTI Management Sdn. Bhd. itu disempurnakan oleh Pengerusi Jawatankuasa Agama dan Penerangan negeri, Khazan Che Mat.
Turut hadir, Pesuruhjaya JHEAT, Datuk Shaikh Harun Ismail dan Ketua Pegawai Eksekutif MAIDAM, Wan Harujan Sulaiman.

Tambah Dr. Nawiyah, program itu merupakan kesinambungan daripada program sama tahun lalu yang melibatkan 60 pelajar Institut al-Quran Terengganu (IQ).

"Program ini merupakan usaha pihak kami untuk menarik pendengar terutama golongan pelajar mendekati dan mencintai al-Quran seterusnya menghayati maksud yang terkandung di dalamnya," katanya.

Menurutnya, TFM sentiasa berusaha untuk mendekatkan diri kepada masyarakat dengan menganjurkan pelbagai program seperti Suara Kampus dan Terengganu Indah.

"Tidak ketinggalan, rancangan berbentuk keagamaan seperti Tadarus al-Quran, Suara Masjid dan Suara Azan turut diperkenalkan bagi memastikan semua peringkat masyarakat mendapat maklumat sebaik mungkin.

"TFM memperbanyakkan program seumpama ini yang bakal memaparkan aktiviti masyarakat serta lokasi menarik di negeri ini untuk diterokai dan diperkenalkan menjadi aset pelancongan yang berharga," katanya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama