klik atas

backlink

gambar laju

Wednesday, February 16, 2011

Anda Mungkin Juga Meminati

Baru jer siap belajar cara tutorial nak pasang 'anda mungkin juga meminati' kat blog anime4nz.

Susah tul nak cari entry ni... tup tup jumpa..... Apa pun kena explore lagi... dan lagi...
Senang sangat cara dia. Ingatkan main coding ke apa..... maklumlah kita pakai blogspot bukannya wordpress.... mestilah lain.. Lagipun FREE.... Yessssss

Rupanya ada website yang dah sediakan application ni dan automaticcally set dalam blog kita.


Bagi bahasa melayu, akan keluar ayat, "Anda mungkin juga meminati" dan bagi english "You may also like these stories"..

Ini adalah yang biasa,


1) Masuk website ni ; LinkWithin
  2) Isi je maklumat yang dia nak.

 a. email anda
 b. blog anda
 c. jenis blog (blogspot / wordpress)
 d. berapa post korang nak

3) Okeyy. enter ; Get Witget!!




 4) Klik "Install Witget
    Nanti akan jumpa step yang seterusnya. So ikut je okey.




Ok... SIAP!!! Sepatutnya terus je dah ada pada blog kita



Tukar ayat asal LinkWithin





Anda ingin tukar ayat ' anda mungkin juga meminati ' kepada ayat mengikut kehendak anda?


Ikuti tutorial yang amat mudah ini.





1. Login akaun anda, kemudian dari dashboard tekan; layout 
2. Dari page element yang dipaparkan, cari element untuk Linkwithin kemudian klik 'edit'
Tukar Ayat Asal Linkwithin


3. Daripada kod yang dipaparkan, tambah kod ini dibahagian atasnya
 ~ " " ~


Penerangan : Tukarkan " AYAT ANDA DISINI" dengan apa-apa yang anda kehendaki. :-)

Kod anda sepatutnya kelihatan seperti ini.

Tukar Ayat Asal Linkwithin


4. Selepas selesai, klik save untuk lihat kesannya..

Apa lagi jom 'view blog' anda sekarang! Senang bukan. :-)



P/s : Kengkadang ada post tu tak kuar gambar, bukannya nya apa... kebanyakannya takder gambor.... memang la.... nok v gambor ader belaker... letok semua post bergambo..... kuih... kuih..... Jom layan anime4nz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama