klik atas

backlink

gambar laju

Monday, January 31, 2011

Adus!!!! Sakitnya Tanganku

Pagi-pagi di hari lahirku ku terima satu hadiah hari lahir dari yang tak dijangka...
Bukannya santa claus omputeh tu datang bagi hadiah tapi LEBAH LALAT memberikan sengatnya tepat pada atas tangan sebelah kiri.... Arghhhhh..... bergegar sekejab Bilik Air rumahku.... Aduiii.... du... du..... Tercacak sengatnya atas tanganku.... Ku buang sengatnya..... auch...... Ku lihat lebah yang menyengatku... erm... dah terkapai atas lantai bilik air..... Ku curahkan air laju menuruni corong air lalu....

( betul ker lebah akan meninggalkan sengatnya ker kita dan ia akan mati sejurus itu - adakah ianya mitos ???)


Saturday, January 29, 2011

malam semakin panjang

malam yang panjang ... itu apa yang ku rasa di kala ini. duduk termenung bukan mencari ilham..... tapi terbangun di kala malam.. apa yang ku buat serba tak kena..... Ku capai laptopku... ku curahkan rasa hatiku.... kosong.... apa yang ingin ku coretkan.... masih lagi tercari-cari apa yang ku cuba sampaikan.....

erm....... keluh kesah menjadi tanda tanya, indahnya malam ini serabut perut didalamnya...Adakah dunia ini begitu adil untuk kita semua??? Adakah semua impian kita akan tercapai akan maksudnya.... tak terjangkau akal kita untuk memikirkannya. kekadang akal kita pun tak digunakan sepenuhnya.....


Thursday, January 27, 2011

Potensi Kenyir sebagai destinasi Bebas Cukai

DALAM tempoh kurang dua tahun, Tasik Kenyir sepatutnya berubah wajah. Mengikut perancangan kerajaan negeri Terengganu, Tasik Kenyir akan menjadi pusat pelancongan yang lebih terkenal berbanding sekarang dengan wujudnya kawasan bebas cukai serta pelbagai tarikan lain.
Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said ketika mengumumkan rancangan itu berkata, Tasik Kenyir akan diisytiharkan sebagai kawasan bebas cukai pada 2012.

Tuesday, January 25, 2011

Lawak Kedai

Ader ser citer live kat Tranung

Ader sekali tuh time tulung abang kawang yer nege di kemamang, adela sorang customer mari beli di kedai runcit kitaorang. Time tu adik kawang jage keda.Abang kawang takdok, tubik meta gi bando. Customer tu banyok gok nok beli. Pahtu last2, time nak bayo die mitok gajut. Adik kawang cari gok la barang hok jenama gajut. Dok tau gajut simpan mmane. Lamer ngok cari, pahtu die kabo ker customer tu.....


Sunday, January 23, 2011

Komik Niaga Edisi 3

Assalamualaikum dan salam semua

Setelah pihak komikniaga melancarkan edisi 2 dengan jayanya pada 3 bulan lepas,
kini tiba masanya untuk saya kongsikan e-book terkini edisi ke - 3 untuk pembaca blog saya pula. Sebelum ni saya dah poskan edisi sebelum.

Tema edisi kali ini adalah " buat duit dengan produk fizikal ".

Bagaimana anda mahu buat duit???

Bagaimana Produk Fizikal mampu jana duit???


Tuesday, January 18, 2011

Kelas cakap terengganu

Nok kabo wi lalu, lorat ganu ni kurang common ah ngan orang2 luor...
Kalu dengar orang luor nak cakap ganu, pelik dengor,
Kadang2 banyak masuk Kelantang dalam ayat dier dari Tranung..
Orang sokmo konfius antare ganu n Klate.. ahah..

Monday, January 10, 2011

Sajok Loghat Tranung - Kalu Dulu

Mari kite pakak beli blede,
(Mari kita berpakat beli agar-agar)
Bukang beli berger,
(Bukan beli burger)

Thursday, January 6, 2011

Kalendar 2011

Tahun baru dah sampai.... padahal doh beberapa hari kita sambut tahun baru..... Mesti merioh.... Ader kengkawan yang berpeluang melihat percikan api.??.... bunga api menjelang tahun baru.... Kebetulan time malam tu hujan sikit, anak pulak dok berapa sihat. Pakat tengok kat dalam tv dah la... tu pun hawa-hawa nak masuk bilik tido...... kuang 3X

Azam baru..... Semangat baru.... Segalanya perlu diperbaharui..... Itulah yang kita patut usahakan di tahun baru ini... Semoga kedatangan tahun baru kita lebih beretika, senyum sokmo orang tranung royak.

Mungkin kengkawan masih tercari-cari kalendar 2011 terbaru..... Klik jer kat TITLE atas tu.... pastu download ar kalu dapat..... extract ar sendiri...... comey arr.... jangan segan segan nak amik tau..... besor..... lagi besor kalu print A3..... atas bijok pandai kengkawan.... Apa pun terima kasih atas jasa Kedai Kreatif yang memberikan secara percuma kepada saya untuk dikongsikan bersama dengan pembaca blog saya. nak tepek di dinding..... di dahi..... seme dapat sebab resolusi dia terang nerang..... pelajor pelajor lagi suka sebab design yer menarik... tertarik.... saya tak lebong..... memang cun.... muahhhhhhh....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama