klik atas

backlink

gambar laju

Thursday, December 30, 2010

Family Day KOPERAT 2010

Hari ini 30hb disember 2010.... hari khamis hari last day bekerja untuk tahun 2010. Minggu depan tahun baru... Hari Ahad 2hb januari 2011..... Sekejab jer rasa kita dah mengjangkau tahun baru. Hajatnya nak biarkan blog ni masuk tahun depan, baru best, citer baru start.... Tapi tangan terasa gatal nak bercerita kepada anda semua..... oh ho..... nok dibiarkan saja kamus tranung ku mengungguli tempat pertama dalam blogku agar korang semua dapat menatapnya. Tapi apa daya citer salih berganti.... kamus tranung terpaksa di ketepi.... harapnya korang seme dapat mencarinya dalam blogku ini untuk rujukan, kerana ia tetap akan bersemadi dalam blog ini selagi ianya tidak dikuburkan..... cewah.....

Ingatkan tahun ni berakhir dengan tiada kenangan indah..... tapi penghujung tahun ader kejutan..... ader keriangan.... hari keluarga pejabat KOPERAT terlaksana jua. Bukit Gambang Water Park dekat Bukit Gambang Resort City, Kuantan, Pahang menjadi destinasi tahunan. Meriahnya suasana sambil bercuti dengan keluarga. Perginya kami berkonvoi hari khamis bersama hujan merentasi kuala terengganu hinggalah ke kuantan..... Kuala Terengganu - Sungai Ular - Susur Highway - Lapangan Terbang (TUDM) - Simpang Gambang - Gambang Resort belah kanan jalan.......

Selamat Datang ke Gambang Water Park..... Sampai sana seperti dijanjikan tapi apakan daya permainan kanak-kanak tidak dapat diadakan..... last aku bawak keluargaku berendam kat kolam hotel....... dah gian ngat nak berendam... anak aku daa.... bukan aku eh... he he.....

Berbagai cerita menarik di sana boleh jugak bersantai di sana, bilik keluarga pun luas melampau... he he.. Tak rugi bercuti di gambang..... Kalu rasa di kl nun jauh... dan mai lah berehat mandi manda di sini..... keseronokkan berbeza.... keriangan pasti terasa. Hari Telemach berlangsung..... wah.... tak sedar sepagi bermain.... habis kul 2.... bila nak main airnya....... masa tu ber air bersama keluarga KOPERAT... berkumpul di satu kolam khas untuk telemach.... tak campur ngan pengunjung lain dah.... Tu aih tengok tu anok hok paling besor dalam ramai-ramai tu... anak aku.... dalam reramai anak keluarga KOPERAT anakku sorang berumur 3 tahun...... Masuk tetap masuk... tapi dang satu game.... "Papa Inn tak nak main dah... Inn malu"..... Game pertama hok dia masuk game tiup belon. tak tertiup.... salah papa .. papa tak ajar tiup belon..... lagipun peristiwa pecah belon dulu terngiang-ngiang agi dlm benaknya kut.... Pe pun... Anakku dapat juga saguhati dari KOPERAT..... Bocong air Tupperware lagi..... "Nanti Inn nak main lagi laa" bagitaunya lepas dapat hadiah tu..... Boleh...... Inn tiup-tiup pah tu Inn jangan malu... rangsangan dari papa ya......

Last day kat Gambang.... Tiket kuda kubeli satu untuk ku satu untuk isteriku..... sampai kat kuda "Papa... Inn nak naik kuda lah"..... ok... kalu Inn tak takut Inn boleh naik..... Janji di kota... 2 pusingan anakku berjaya menunggangnya.... walau lap kedua takut dah suruh papa ya ikut dan pegang kakinya sepanjang lap ke dua..... Anakku sorang yang berani.... Papa bangga denganmu.... Muahhhhhh... kucium pipinya setelah dia turun dari kuda..... Ok... time papa pulak naik..... Go kuda ku... go....

Ok.... Kita tinggal kan Gambang water park dulu...... walau ader ser 2 tak puas hati..... yer la... motor lasak tak dang naik... funfair dah memang awal-awal lagi tak dapat... per pun gambang best....... "Sayanora gambang"...... ucap keluargaku di tren keretapi bersama keluarga..... ah..ha..hha..... anakku sekejab kata tak nak mai dah... sekejab nak mai pulak..... Jumpa lagi Gambang Water Park... Kami pasti datang kalu diizinkan.... Anda juga.... dialu-alukan.... Jumpa di sana.

Semalam..... Malaysia Menang... meriahnya gol..... celoh sket...... MALAYSIA MENANG..... berakhirnya tahun 2010..... Malaysia bercuti hari jumaat 31hb Disember 2010. Berita baru diterima MB Terengganu umum cuti bagi rakyat Terengganu Ahad 2hb Januari 2011. Tahun baru beranjak sari untuk kita berkerja untuk rakyat Terengganu....

Begitulah berakhirnya cerita di penghujung tahun 2010.. Bulan 12 ingin melabuhkan tirai, bulan 1 naik seri di tahun baru pasti menjelma. Tanam azam baru, bina hidup baru, langkah kaki dengan semangat baru..... Kita jumpa di tahun baru....

SELAMAT TAHUN BARU.........2011

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama