klik atas

backlink

gambar laju

Thursday, November 25, 2010

Piala Monsun Diiktiraf

Penganjuran Piala Monsun berjaya melakar sejarah tersendiri dalam melahirkan satu jenama diktiraf dunia. Kajian mendapati pulangan Piala Monsun mengatasi pelaburan penganjurannya. Perlumbaan penamat World Match Racing Tour (WMRT) itu disiar kepada semua (1.63 bilion isi rumah di 183 negara dengan nilai penyiran antarabangsa mencecah As$79 juta -RM247 juta) WOW.......

Jumlah penonton menyaksikan perlumbaan ini tinggi dan nilai penyiarannya di tahap memberangsangkan. Sebagai perlumbaan terakhir musim ini, ( hah.... terakhir... tak tau pun... kena tengok nih!!!) Piala Monsun lebih Istimewa kerana juara dunia akan ditentukan dikejohanan ini.


Kuota Haji

Musim haji belum berakhir, mungkin dah ada penerbangan awal pulang ke tanah air sudah tiba. Selamat menunaikan Ibadah Haji. Semoga haji kita diterima oleh Allah S.W.T.

Kali ini saya nak berkongsi satu penjelasan yang saya dapati di suratkhabar hari ni ; mengenai KUOTA HAJI. Kenapa?? penting sangat ker kuota ni?? Dah tu sapa yang layak?? Hok sulong doh pernoh gi haji ni bila layak?? Asyik-asyik muka sama jer dapat gi haji..... perbagai persoalan timbul bila dikaitkan dengan haji.


Thursday, November 18, 2010

Selamat Hari raya AidilAdha 17.11.2010

Hari raya datang lagi..... Selamat hari raya Aidil Adha buat kenalan di luar sana... Moga sihat semuanya.... Hari raya korban saban tahun menemui kita. Adakah kita sedar atau tidak terpulang.... Tapi kini dah tak semeriah dulu la kan... Dipantai timur cutinya 2 hari di lain-lain kawasan pulak 1 hari jer... Pasti terkejar-kejar kalu yang balik kampung....Apa pun berhati-hati balik kampung ya... drive carefully... omputih kata,....

Bersiap-siap bukan nak bekwoh.... Baju pakai berwarna merah...
bukan nak vi lembu marah.... tapi nak v sama kaler merah... he he


Monday, November 15, 2010

Cara guna video

Nak letak apa ya dalam blog kali nie.... Abih perah otok.... Ada cadangan dok ????

Nak masuk se abad doh aku berkecimpung dalam blog ni..... hampir setahun aaa..... barabad tu..... koya guh.... har har....

Ada sesapa tak pandai guna video..... tengok video.... contohnya video You tube... lening ramai doh awok-awok sakan tengok citer pendek2 kat you tube.... kat blog ni apatah lagi kan.... pahtu tentu ader gok pengalaman tengok video tersekat-sekat.... kalu bab internet lambat tu... tak dapat la eden nak nolong.....


Sunday, November 14, 2010

endurance - Rebut Kerusi Guna Kuda

Tengok!!!! Acara kampung dimeriahkan lagi dengan adanya kuda.... kuda mengelilingi satu bulatan diiringi lagu mantap berkumandang...... kelihatan satu kerusi di tengah-tengah menunggu salah seorang peserta berjaya mendudukinya... siapa kah yang bertuah itu ya... Bila muzik dihentikan peserta beserta kuda yang ditunggangi melulu laju ke arah kerusi di tengah tengah gelanggang lalu peserta terjun dari kuda... dan....

YEEEEE.... saya berjaya..... anda berjaya..... BEST......


endurance ; Lari dalam guni berkuda

Lari dalam guni berkuda????? Macamana tuuuuu....... tak pernah dilihat pun..... tapi itulah salah satu acara yang dipertandingkan disini..... Menunya tak lain tak bukan hanyalah kuda..... berkumpulan....... Erm...... biasanya memang kita lari ulang alik ngan guni jer kan... kalinya kita layan aksi menggunakan kuda pulak....


endurance : SCTEC

Penganjuran tahunan kejohanan Sultan's Cup Terengganu Endurance Challenge (SCTEC) 2010, nyata merancakkan lagi perkembangan ekonomi Terengganu khususnya di sektor pelancongan.

Malah, kejohanan ini turut memberi peluang kepada anak tempatan untuk menimba lebih banyak pengalaman serta melahirkan kepakaran dalam penganjuran kejohanan sukan bertaraf dunia ini.

Melalui kejohanan ini juga, Malaysia telah diberi penghormatan sebagai tuan rumah 2008 FEI World Endurance Championship sekaligus meletakkan Terengganu dan trek perlumbaan di Lembah Bidong, Setiu sebagai lokasi terbaik di dunia.

Monday, November 8, 2010

Selamat Datang ke ' Endurance Park '

Aku and family berpeluang menghabiskan masa bersama keluarga ( sempena ulangtahun perkenalan kami berdua.... sssssss ) bertempat di Endurance Park, Lembah Bidong. Seronoknya...
sempena

Sultan's Cup - Terengganu international endurance park, lembah bidong.

Acara menarik : Karnival kuda bersongket....


Thursday, November 4, 2010

Cerpen loghat terengganu . Sambungan kisah Aming . Rekaang Faizul Faiezi.

Minggu ni jom kita sambung sambungan kisah Aming .....
La.... ada yang tak baca lagi ker kisah pertama dulu.... kalu terbaca pasti pecah perut.....
nah type atah nun link @ klik dulu sini utuk baca citer pertama

http://anime4nz.blogspot.com/2010/10/cerpen-loghat-terengganu.html

Teruja guna bahasa tranung wasaaang banyak pula minggu ni masuk citer pasal tranung.... Jom layan dulu....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama