klik atas

backlink

gambar laju

Sunday, October 17, 2010

Longhat Terengganu

Bahasa ganu hebat. hebat sungguh ti.... tengok... awal mula pertama mula dah tubik penambahan ....setiap ayat ada kelebihan... ada penambahan... contoh nya: reboh.... guling. guling... bating.... setok karung.... pahang dok.... he he..
Aku baru jer berjinak-jinak kumpul kamus bahasa terengganu.... boleh ker tak tak tau agi... nok kata banyok boleh la.... tentu ramai doh tahu bahasa terengganu nie sohor doh.... bahasa yang kedua sohor... ye ker.... bangga sera jadi orang ganu.... kalu boleh aku nak tepek kamus ni kat sini jer... sesaper jer leh tengok.... ramai doh sera napok orang-orang ganu v ayat-ayat ganu untuk tatapan semua... aku pun nak jadi salah seorang dari mereka..... saper tahu program untuk wujudkan kamus ( bahasa ganu - bahasa melayu standard) tolong war-warkan/ bagitau saya ye.... boleh kita sama-sama share..... insyaAllah.... kalu ader yang dengor orang cakak ganu.... tak pahang.....leh bukak kamus ni jugok.... dewan bahasa dan pustaka tak try terbitkan bahasa ganu ni ker???.... mungkin ada yang tercari-cari okk.....
layang dulu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama