klik atas

backlink

gambar laju

Sunday, August 29, 2010

Kad Raya Digital Cun Dari Team Kreatif (** jualan ditutup)

Assalamualaikum...

Saya nak kongsi dengan anda satu produk berkualiti dari Team Kreatif, siapa Team Kreatif tu? Hahaha...saya pun tak kenal sangat! Tapi saya dah dapatkan produk Kad Raya Digital dari diorang. Memang cantik! Saya memang berpuas hati!

Awak macam mana pulak? Ada pergi ke kedai2 beli kad raya untuk tahun ni ker? Ehem..nasihat saya, baik awak beli dari Team Kreatif. Murah jer, banyak pulak tu! Ada lebih dari 100 design dengan ucapan yang berbeza-beza!

Kad Raya Digital diorang semuanya dalam bentuk lukisan kartun yang comel, apa tidaknya..ada 6 orang pelukis dan 4 orang designer yang buat kad raya ni! Baik awak beli cepat sebab tak lama lagi diorang akan naikkan harga! Ni hah link produk diorang:

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=naim750

Rugi tau kalau tak beli! Diaorang bukan saja bagi kad raya tu dalam 1 saiz, tapi ada 3 saiz! Untuk h/p, email dan juga untuk print! Ada 100 lebih design, buat apa nak beli kat kedai lagi! Print jer..hantar kat kawan2 semua!

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=naim750

Ok la..apa-apa hal lain kali saya cerita lagi. Selamat berpuasa sekali lagi, semoga puasa kita bulan ni lebih baik dari puasa-puasa kita yang lepas dan takut tak dang... Selamat Berhari Raya.....!
Memolek jalan kalu balik kampung.....Sekian saja...

http://www.kadraya.kedaikreatif.com/index.php?ref=naim750

Thursday, August 26, 2010

Air Katira Asli

Khas buat teman-teman kali nie saya nak share resepi Air Katira....
Kalu nak ikutkan mungkin dah banyak resepi kat dalam internet ni... tapi ikut selera memasing ar..Paling banyak warna hijau... perisa pandan.... memang best la...... Lagipun kebiasaanya family buat untuk makan besar... wak jualan... sikit-sikit.... tak padan....
kebetulan bulan puasa... leh cuba.... minum air lain dari lain sekali....

Air Katira Asli ( Air Kasi Try Sekali )... he he.. ( Satu Jaq ) ; warna putih-susu asli

Bahan-bahan
Satu tin susu cair (nak kurangkan sikit tak per)
Setengah tin susu pekat (nak kurangkan sikit tak per)
Gula
Sagu (3@4 sudu memadai) - ambilkan warna putih kecil kecil dah
Cendol
Cincau (beleda hitam)
Buah kembang semangkuk (6 butir cukup)
Getah katira (3@4 batu) ikut selera
Biji selasih (secubit dah cukup)
Ais Krim Vanila (perisa banana)
Air Masak secukupnya - tak perlu sampai sejengkal kalu dalam jaq kan...

Cara Membuat
Rendam sagu kasi kembang
Rendam butir selasih kasi kembang
Rendam buah kembang semangkuk kasi kembang
Rendam getah katira kasi kembang
Potong dadu / cincang cincau
Gula - jadikan air gula/manisan

1. Masukkan air masak
2. Masukkan susu cair / pekat
3. Masukkan bahan rendaman
4. Masukkan cincau
5. Masukkan cendol
6. Titiskan ais krim vanila (banana) kasi bau ; jangan bnyk sngt...
7. Masukkan air gula ikut selera

Kacau sebati ; Masukkan Ais kosong ke dalamnya.....
Air Katira asli ini sesuai diminum dengan ais dan dalam keadaan sejuk....
Selamat mencuba....

Ps : Sesuai sangat sebagai hidangan berbuka puasa dan majlis keraian......

Saturday, August 21, 2010

Puasa 10

Dah masuk bulan posa ya...
per lagi memang dah masuk bulan posa...
setakat nie tak miss lagi zahur... walaupun kadang2 lambat bangun.... walau ku kunci penggera .... tak kedengaran jugak.... nak kena gerak jugak... bangun jer... baru la penggera berbunyi... alahai..... hebat lagi suara manuasia.... boleh terus bangkit.....

aktiviti b ulan posa.... erm.... petang petang lo ni ku jual main-main kat depan rumah.... ader ker kuih 'main;main' har har......
tolong keluarga sket petang petang wak galok tunggu bukak posa... balik keja aku terus bukak kedai... biasanya kul 5 - waktu buka.....
best la jugak....
menu utama : Air Katira.... per tu.... Air ni asal nya boleh dikatakan dari johor..... orang-orang johor tahu ker pasal ni... entahla....
air asli dari johor hok aku jual... still warna putih dier.... warna susu....

tapi la ni orang-orang baru dah upgrade dier punya taste..... kat terengganu pun.... dah banyak demand... tak nak yang asli..... dah banyak sangat perisa lain... siap kaler hijau... perisa pandan.... pelbagai perisa pun ader....
tapi hok ku jual still lagi yang asli... warna putih...
harga... murah beng orang ganu kater...
RM 1.00 saja....
mana nak dapat... he he.....lagipun aku jual bulan posa jer.... hari lain... kalu adee keraian kat umah ... wak minum biasa biasa ajer....
banyak dah ku citer pasal air katira ni kan... menu lain takder ker....
ader.... ikan keli percik ngan ayam percik..... tu ajer ..... selebihnya... sampingan jer la...
kalu ader nak tanya pasal air katira ni bolehla tanya..... boleh gak bukak pasal air katira ni aja..... har har.... amacam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah

Lazada : Kedai Online Top

Popular Posts

Harimau Malaya

harimau malaya 728x90 Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Wordlinx - Klik Bayaran Anda

WordLinx - Get Paid To Click

'Traffic' Percuma

The Best Traffic Exchange

Denaihati - Hidup Untuk Memberi

 Banner

EmailCash - Terima Duit Dengan Email

http://www.emailcashpro.com

Iklankan Perniagaan Anda Di Sini

Best of The Best Blog

leaderboard2 denaihati Banner

Lazada : Kedai Online

Lazada Malaysia

Penaja Bersama